Op 2 oktober opende Europa Ice officieel de deuren van de gloednieuwe IJskeuken in Druten. Een inspirerende plek waar kennis, beleving en vakmanschap samenkomen.

Ervaar, leer en proef
Europa Ice wil de klanten een betere beleving geven. Het ervaren om ijs te draaien zodat ze ook ervaren wat ijs maken inhoudt.  In de IJskeuken kunnen klanten de machines zien werken, zo kunnen klanten een goed beeld krijgen welke machine het beste is voor hun product. Ook is er ruimte voor advies en contact met branchegenoten bij bijvoorbeeld de trainingen die gegeven worden.

Tijdens de trainingen en demonstraties leren deelnemers onder andere:
– Hoe om te gaan met suikers of vervangende suikers, smaakbeleving en hoe je daar een extra draai aan kan geven om het ijs vers te maken. 
– en hoe je door toevoegen van de juiste hoeveelheid lucht meer rendement uit je ijs haalt.
Want lucht = winst

In de IJskeuken laten we precies zien hoe je dat bereikt en ook hoe aan te passen op welke machine. Iedere ijsmachine is weer anders.

Ontdek smaken en inspiratie
De IJskeuken is ook dé plek om nieuwe smaken te proeven en inspiratie op te doen.
Waarom is dit belangrijk voor klanten? Omdat je onder andere wil weten wat de concurrent verkoopt, maar ook omdat je pas écht weet wat je wilt verkopen als je het zelf hebt geproefd. Door te vergelijken, te experimenten en te beleven krijg je inzicht in de smaakbeleving van jouw klant! Dat is goud waard voor elke ijsbereider.

Een plek voor ontmoeting en groei
Naast trainingen is de IJskeuken een plek waar ondernemers, ijsbereiders en vakgenoten elkaar ontmoeten. Een ruimte vol kennisdeling, inspiratie en praktijkervaring, waar samen leren centraal staat.

Wat zeggen onze collega’s over de de IJskeuken?

Waarom zouden klanten naar de ijskeuken moeten komen?
Mieke Peters: ‘’Om de beste ijsresultaten te beleven.’’
Patrick Veenhuizen: ‘’Voor inspiratie en het leren op een goede manier bereiden van ijs.’’
Erik Posma: ‘’ Om zijn kennis en kunde uit te breiden. Of te vergoten. We zijn nooit te oud om te leren.’’
Bas Holshuijsen: ‘’Omdat, je hier alles kan proberen en je lekker je gang kan gaan. De ijskeuken biedt de mogelijkheid om te kijken of het product past bij hetgeen wat de klant graag wil.’’ 


Welke ijssmaak hoort er echt thuis in de eerste workshop?
Daan Heidergott: ‘’De smaak Vanille, want vanuit Vanille kan alles. Dat is de basis.’’
Erik Posma: ‘’Yoghurt Amarena omdat, dit een gangbare en frisse smaak is.’’
Bas Holshuijsen: ‘’De eerste workshop gaat over ijs maken, de basis. Dan zou ik zeggen vanille-ijs of aardbeienijs. Echt de basis.’’


Hoe zou je de IJskeuken in één woord omschrijven?
Daan Heidergott: ‘’praktisch.’’
Erik Posma: ‘’zo, dat vind ik een lastige om in één woord te omschrijven. Prachtig domein, doe ik het in 2 woorden.’’
Bas Holshuijsen: ‘’Inspiratie centrum. Praktijkgerichte ruimte, om met elkaar aan de slag te gaan.’’

Wat is het voordeel voor klanten die een training gaan volgen?
Mieke Peters: ‘’ De klanten die hier een training volgen weten hoe ze met suikers om moeten gaan. Suikers zijn ontzettend belangrijk voor de invulling van de vitrine. Krijg je afsmeltende delen, omdat de suikers ten aller tijden op verschillende plekken anders reageren. Dit geldt ook hetzelfde voor fruitsmaken, want dit zijn weer natuurlijke suikers.’’

Kom ook naar de IJskeuken!
De IJskeuken van Europa Ice is een plek waar kennis, innovatie en smaak samenkomen.
Of je nu beginnend ijsbereider bent of al jaren in het vak zit. Hier doe je nieuwe ideeën op, leer je van experts en proef je de toekomst van ijs.

Hou onze website en socials in de gaten voor trainingen en workshops die gehouden worden! Geïnteresseerd in een machine en graag test draaien? Wij denken graag met uw mee naar alle mogelijkheden! U kunt ons bereiken op het volgende nummer: 0487 511 120

Winkelwagen